Expeditii ghidate 2016

Expeditii ghidate 2016

Incepem sezonul de expeditii 2016 cu doua propuneri de destinatii in Himalaya (Nepal) si vom incheia anul cu o noua vizita in Africa!

Detalii, itinerar si costuri la adresa de email: guiding @ cosmin-andron.com

 

 

EVEREST BASE CAMP TREK & LOBUCE EAST (6119 m)

Everest Base Camp Trek este cel mai popular traseu de trekking din Nepal și probabil pe bună dreptate. Este o împletire de cultură, peisaje impresionante, aventură și efort.

Itinerarul este gândit astfel încât să ofere un program de aclimatizare cât mai riguros și suficiente zile de odihnă între etape. Începem din Kathmandu, capitala Nepalului, un oraș vibrant și plin de contraste. Hotelul amplasat în centrul orașului va oferi multe ocazii pentru a explora zona istorică a capitalei. În ziua următoare vom zbura la Lukla de unde trek-ul propriuzis începe. Vom petrece apoi urmatoarele zile pe poteci vechi, de munte, trecînd prin sate uitate de timp, pe lîngă mănastiri, prin văi adînci și pe sub munți impresionanți: Ama Dablam, Everest si Lhotse. Efortul acestor zile de aclimatizare va culmina cu ascensiunea Kala Patthar (5643m) si cu vizitarea taberei de bază de pe partea sudica a muntelui Everest. Ziua a 12-a ne va gasi in tabara de baza a muntelui Lobuche East (6119 m) si in functie de conditiile meteo vom incerca sa ajungem pe varf in ziua a 15-a.

Ascensiunea acestui varf o vom realiza fie in stil alpin (raport clienti – ghid de maxim 3 :1) fie clasic, utilizand corzi fixe (pentru grupuri mai mari de 3 persoane pentru 1 ghid).

Lobuche East 2016

 

 

ANNAPURNA SANCTUARY TREK & THARPU CHULI (5663 m)

Situat in “Annapurna Sanctuary” intre Machhupuchare si peretele sudic al Annapurna, Tharpu Chuli (Tent Peak) 5663m este introducerea perfecta in alpinismul expeditionar himalayan. Altitudinea relativ redusa ofera accesibilitate varfului in timp ce dimensiunea tehnica ofera provocarea. Timp de trei saptamani vom urca pana in inima Annapurna Sanctuary, ne vom aclimatiza in tabara de baza de pe partea sudica a Annapurna, vom stabili tabara de baza a Tharpu Chuli si vom incerca aceasta piramida de gheata si stanca al carei varf este la capatul unei creste inguste si dificile.

Ascensiunea acestui varf o vom realiza fie in stil alpin (raport clienti – ghid de maxim 3 :1) fie clasic, utilizand corzi fix (pentru grupuri mai mari de 3 persoane pentru 1 ghid).

 

Tharpu Chuli 2016

 

 

 

Partenerul meu logistic in toate expeditiile din Nepal este  Satori

 

KILIMANJARO (5895 m)

cel mai inalt varf al Africii, unul dintre cele “7 summits” – este varful ideal pentru cei ce doresc o introducere placuta trekking-ului la altitudine mare. Desi nu este un munte tehnic Kilimanjaro ramane o provocare prin altitudine. Deseori subestimat, muntele rezerva surprize celor nerabdatori sau nepregatiti. O calatorie prin mai multe ecosisteme, intalnirea cu alte culturi, un munte frumos si primitor, toate in inima Africii.

 

kili 2016

 

 

Alte destinatii sunt disponibile la cerere. Pentru a discuta astfel de propuneri va rog sa imi scrieti la adresa de email: guiding @ cosmin-andron.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.