Peretele Vaii Albe: ‘Ultimatum’

Peretele Vaii Albe: ‘Ultimatum’

Simbata 1 august si duminica 2 august am incercat parcurgerea solitar a traseului lui Titus Gontea, Ultimatum. Un proiect ambitios, tinind cont ca din ce stiu este prima tentativa de repetare a traseului, s-a dovedit a fi mai mult decit pot eu sa fac in acest moment si am abandonat dupa parcurgerea unei lungimi si jumatate.

Pentru mine traseul a fost cam mult – solitar, la vedere si pe o roca pe care nu am rulaj aproape deloc insa o experienta placuta.

Fara ajutorul lui Justin si Vasile nu as fi reusit sa ajung la perete si le multumesc inca o data. La fel si lui Titus pentru beta si imi doresc sa aud cit de curind ca o echipa sau un temerar au reusit parcurgerea integrala, dintr-o singura intrare a unui traseu care este, inexplicabil si injust evitat.

6 comments

Salut,

As vrea sa te intreb un lucru: eu prin solitar inteleg catarat fara asigurare. Ai incercat sa faci Ultimatum fara asigurare!?!?

Cu stima,

Alexandru

Buna Alexandru,
spre deosebire de engleza unde exista distinctia intre ‘free solo’ si ‘roped solo’ in limba romana temenii care au devenit uzuali sint ‘solitar’ (= roped solo) si ‘solo’ / ‘solo integral’ (= free solo).

Eu am incercat ‘Ultimatum’ singur insa cu coarda si asigurari intermediare, de jos in sus si la vedere, combinat liber si artificial.
C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.